Γιατί τα βιβλία είναι τόσο σημαντικά για μένα


Μου αρέσουν τα βιβλία. Όταν το σκέφτομαι σωστά, τα βιβλία και η αγορά βιβλίων είναι οι πραγματικές σταθερές στη ζωή μου. Μπορώ να περάσω πολλές ώρες σε ένα βιβλιοπωλείο. Μου αρέσει η μυρωδιά των βιβλίων, μου αρέσει η σιωπή και η ησυχία στο κατάστημα. Κάθε βιβλίο είναι μια πρόσκληση για ταξίδια, μια υπόσχεση για νέες γνώσεις, νέες ιδέες. Μου αρέσει να κάθομαι εκεί και να διάβαζω διάφορα κείμενα. Δεν σκέφτομαι την ώρα. Στο τέλος, δισκολεύομαι πάντα να αποφασίζω. Συχνά πηγαίνω σπίτι με 2-3 βιβλία και δεν ξέρω αν θα έχω το χρόνο να τα διαβάσω. Αλλά χαίρομαι που αυτά τα βιβλία με τις ιδέες και τις ιστορίες τους τώρα ζουν μαζί μου. Ανιπομονώ για τη στιγμή που θα διαβάσω την πρώτη σελίδα και μετά βυθίζομαι στο βάθος της ιστορίας και ξεχνάω τον κόσμο γύρω μου.

Τα βιβλία είναι φάρμακα για μένα. Όταν διαβάζω έντονα ένα βιβλίο, ξεχνάω τα πάντα γύρω μου: δεν έχω πια πονοκέφαλο, η πλάτη μου δεν πονάει πλέον.

Μου αρέσει να διαβάζω βιογραφίες γιατί με ενδιαφέρει η ερώτηση: πώς ζούσαν αυτοί οι άνθρωποι; Πώς βρήκαν τον τρόπο ζωής τους; Ποιοι ήταν οι στόχοι τους; Πώς ξεπεράσανε τα προβλήματα; Μπορώ να μάθω από αυτά.

Books-Greek-home libraryΜου αρέσει επίσης να διαβάζω βιβλία ιστορίας. Θέλω να καταλάβω: από πού προερχόμαστε; Γιατί ο κόσμος μας είναι έτσι σήμερα; Πότε και γιατί λαμβάνουν χώρα οι θεμελιώδεις αλλαγές;

Επομένως, τα βιβλιοπωλεία είναι ζωτικής σημασίας για μένα. Είναι το φαρμακείο μου. Είμαι πάντα πολύ ευγνώμων όταν ένας πωλητής με συμβουλεύει για ένα βιβλίο.

Ένας καλός πωλητής βιβλίων γίνεται τότε ένας καλός ξεναγός: μου δείχνει τον δρόμο για νέες γνώσεις, για νέες εμπειρίες. Είναι ένας καλός σύντροφος σε ένα μακρύ ταξίδι. Καμία ηλεκτρονική παραγγελία δεν μπορεί να το αντικαταστήσει αυτό.

Αυτός είναι ο λόγος που έχω τα αγαπημένα βιβλιοπωλεία μου σε διάφορες πόλεις. Όταν μπαίνω σε αυτά τα καταστήματα, μπαίνω στον πραγματικό κόσμο της κάθε πόλης. Ένα καλά εφοδιασμένο βιβλιοπωλείο λέει πολλά για ένα μέρος: στους κατοίκους τους αρέσει να διαβάζουν; Τι τους ενδιαφέρει; Αυτή η επίσκεψη είναι πιο σημαντική από μια επίσκεψη σε κάποιο εμπορικό κέντρο ή σε ένα υπέροχο εστιατόριο.

open-book-lectureΑκόμα κι αν μετακομίσω σε άλλο μέρος ή σε άλλο διαμέρισμα, τα βιβλία μου έχουν μια ιδιαίτερη σημασία για μένα. Σε αυτούς τους καιρούς αλλαγής, είναι οι σταθερές της ζωής μου. Κατά την επιλογή ενός διαμερίσματος, είναι σημαντικό για μένα να γνωρίζω, που θα βρίσκονται τα βιβλία μου. Κατά τη μετακόμιση, τα συσκευάζω προσεκτικά – και φτάνοντας στο νέο διαμέρισμα – τα ανοίγω πρώτα και τα τοποθετώ στα ράφια. Όταν αυτό έχει συμβεί, το ξέρω, έφτασα στο νέο μου μέρος. Το σύνθημά μου είναι: όπου είναι τα βιβλία μου, είναι και το σπίτι μου.

Birgit Urban

  

  

  

  

Accueil Blog eMail

  

  

Voir également

Laissez un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée.

Lexi-Logos Facebook Page Lexi-Logos Facebook Page Lexi-Logos Youtube Chanel Lexi-Logos Youtube Chanel
Blog Home contact

T.+30 210 33.11.602 - M.+30 69 76 67 33 95
info@lexi-logos.gr
fr_FRFR