Σύγχρονοι Έλληνες Ποιητές και Λογοτέχνες που αγαπήσαμε


Σύγχρονοι Έλληνες Ποιητές και Λογοτέχνες που αγαπήσαμε

Εισαγωγή

Τί σημαίνει άραγε μαθαίνω μια γλώσσα; Σημαίνει μαθαίνω τους ήχους, τους φθόγγους, τις λέξεις και με αυτές φτιάχνω φράσεις, φτιάχνω συναισθήματα, φτιάχνω τα όρια του κόσμου μου, πολιτισμό! Φτιάχνω πολιτισμό.

Και η Ελληνική γλώσσα έχει μια τόσο πλούσια και γοητευτική γκάμα εκφραστικών μέσων, λέξεων και τρόπων να περιγράψει κανείς την ομορφιά και τις ανησυχίες του κόσμου μέσα από την τέχνη της ποίησης και της λογοτεχνίας.

Greek-writers-books-lexi-logos

Όσο κι αν η Ελλάδα είναι μια μικρή σχετικά χώρα, η λογοτεχνική παραγωγή της υπήρξε από την αρχαιότητα πολύ μεγάλη, πλούσια και ενδιαφέρουσα.

Η ποίηση, που ως λέξη γεννήθηκε στην Ελλάδα, και έλαμψε στη χώρα αυτή για αιώνες, συνεχίζει έως σήμερα να τροφοδοτεί το λόγο και να τροφοδοτείται από αυτόν με μικρά και μεγαλύτερα διαμαντάκια.

Μετά από δυο σύγχρονους νομπελίστες ποιητές όπως ο Σεφέρης και ο Ελύτης και άλλους που έφτασαν κοντά σε ένα βραβείο Νόμπελ λογοτεχνίας όπως για παράδειγμα ο Ρίτσος, αλλά και τόσους άλλους πολυβραβευμένους και περισσότερο ή λιγότερο διαβασμένους ποιητές επιχειρούμε μέσα από τη στήλη αυτή, να σας φέρουμε κοντά με περισσότερο ή λιγότερο γνωστά δημιουργήματά τους. Σχεδόν κάθε βδομάδα κι ένα νέο απόσπασμα κι ένα ακόμη κείμενο, για να απολαύσουμε αισθητικά και να βελτιώσουμε τα Ελληνικά μας.

Γιατί γλώσσα είναι όπως είπαμε πολιτισμός, κουλτούρα, τρόπος να βλέπεις τον κόσμο μέσα από την τέχνη του λαού της. Είναι και ποίηση και λογοτεχνία και τρόπος να αισθάνεσαι.

Ελάτε λοιπόν την τέχνη αυτή του λόγου να την ανακαλύψουμε μαζί με τις προτάσεις της ενότητας αυτής του Lelo mag!

Καλές Αναγνώσεις!

Δήμητρα Αδάμη
  
blue line seperator
  

Αποσπάσματα

Kanellina Menouti Lexi Logos

ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΑΝΩΣΗ Κανελλίνα Μενούτη

niki roman grec

“Niki” de C.Chomenidis, soirée de présentation de l’édition française

Présentation Métope de Thanassis Hatzopoulos

L’école d’apprentissage du grec moderne Lexi-Logos & la librairie Lexikopoleio ont le plaisir de vous inviter Jeudi 2 juin 2022 20h00 à la présentation, sur la terrasse de Lexi-Logos, du…

Cigale-singing-free-lexi-logos

Ο τζίτζικας – Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ

Η Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ γεννήθηκε στην Αθήνα τον Φεβρουάριο του 1939 και απεβίωσε αρκετά πρόσφατα στις 21 Ιανουαρίου του 2020. Αυτό που δεν ήταν ίσως τόσο γνωστό για αυτή την τόσο…

Lexi-Logos Greek language center site decoration image

Αυτό το αστέρι είναι για όλους μας – Τάσος Λειβαδίτης

Ενότητα Σύγχρονοι Έλληνες ποιητές και λογοτέχνες-Τάσος Λειβαδίτης Ο Αναστάσιος-Παντελεήμων Λειβαδίτης γεννήθηκε στις 20 Απριλίου 1922 και πέθανε στις 30 Οκτωβρίου 1988. ‘Ηταν ένας από τους σημαντικότερους ‘Ελληνες ποιητές που αν…

Lexi-Logos Greek language center site decoration image

Το μαχαίρι – Άρης Αλεξάνδρου

Ενότητα Σύγχρονοι Έλληνες ποιητές και λογοτέχνες- Άρης Αλεξάνδρου Ο Άρης Αλεξάνδρου του οποίου το πραγματικό όνομα ήταν Αριστοτέλης Βασιλειάδης, γεννήθηκε στο Πέτρογκραντ στις 24 Νοεμβρίου 1922 και πέθανε στο Παρίσι…

  

  

  

  

Accueil Blog eMail

  

  

Voir également

Submit a Comment

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

Lexi-Logos Facebook Page Lexi-Logos Facebook Page Lexi-Logos Youtube Chanel Lexi-Logos Youtube Chanel
Blog Accueil contact

T.+30 210 33.11.602 - M.+30 69 76 67 33 95
info@lexi-logos.gr
fr_FR